Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Legendáink, sikeres sportolóink

Sillai László(1943-2007)

Sportpályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el a Győri Dózsa SE színeiben. Több magyar bajnoki címet szerzett, tizenöt évig a magyar birkózó-válogatott tagja volt. Éveken keresztül minden világversenyen pontszerző helyen végzett, 1967-ben kötöttfogású világbajnokságot nyert. Részt vett az 1968-as olimpián.

Két évtizedig volt a Győri Dózsa SE elnöke és irányításával eredményesen működött a tíz szakosztályos egyesület.  Tagja volt a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének.

Ő dolgozta ki az országos utánpótlás- és tehetséggondozó programot. A kiváló sportembert 2001-ben Győr önkormányzata Pro Urbe Győr-díjjal, a megyei önkormányzat pedig 2006-ban Bauer Rudolf-díjjal tüntette ki.2007-ben hunyt el. Emlékére idén hatodik alkalommal rendeztük meg a Sillai László emlékgálát,ami évről évre egyre nagyobb sikernek örvend.2015-ös évben bekerül a szövetség hivatalos versenyprogramjába, reményeink szerint a  Diák II. korosztály Magyar Bajnokságaként.      

Klauz László(1961-2013)

Győrben született és itt is kezdte a birkózást 12 éves korában. Pályafutását Csepelen folytatta,először a szabadfogású válogatott tagjaként,a kétszeres olimpiai ezüstérmes Balla József edzőpartnere volt. Maróthy István hajdani csepeli mestere szerint hihetetlen futógyorsasággal rendelkezett a maga 194 centije,és bő 130kg ellenére. Viszonylag későn vette fel komolyan a kötöttfogást is,amelyben jelentősebb sikereit érte el.

Kiemelkedő eredményei: Kétszeres olimpiai negyedik(1988,1992),világbajnoki ezüst (1989),és világbajnoki bronzérmes (1986). Klauz László azon kevés birkózók egyike volt,aki mindkét fogásnemben sikeresen helyt állt. Emlékére idén (szeptember 27-én)rendezünk az utánpótlás korúaknak egy rangos nemzetközi szabadfogású versenyt. 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.